Pozdravni govor

Poštovane dame i gospodo, kolegice i kolege,

Posebna mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na  11. hrvatski kongres o urogenitalnim i spolno prenosivim infekcijama s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati u Opatiji, od 10. - 12. svibnja 2019. godine u hotelu Kvarner.

Urogenitalne i spolno prenosive infekcije jedan su od vodećih uzroka akutnih bolesti, kroničnog oštećenja zdravlja i smrtnosti, s mogućim teškim medicinskim i psihološkim posljedicama za milijune žena, muškaraca i dojenčadi. Ubrajaju se u najčešće infektivne bolesti ljudi u svijetu te su važan javnozdravstveni problem spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Cilj Kongresa je pružiti pregled zanimljivih i aktualnih stručnih i znanstvenih spoznaja o kliničkim, epidemiološkim, mikrobiološkim i imunološkim aspektima urogenitalnih i spolno prenosivih infekcija s posebnim naglaskom na liječenje i prevenciju, programe probira i primjenu cjepiva.
Stoga pozivamo sve kolege liječnike različitih specijalnosti te znanstvenike koji se bave istraživanjem urogenitalnih i spolno prenosivih infekcija da svojom nazočnošću i aktivnim sudjelovanjem pridonesu uspjehu kongresa s ciljem razmjene dosadašnjih iskustava te stručnih i znanstvenih spoznaja.

S radošću Vas očekujemo u Opatiji.

Predsjednica Organizacijskog odbora
Prof.dr.sc. Višnja Škerk